Шуменската болница с най-много COVID пациенти, отчитат нарастване на смъртността

OFFNews 09 септември 2021 в 15:05 745 0

МБАЛ-Шумен е лечебното заведение с най-много хоспитализирани пациенти с коронавирусна инфекция, каза за БТА д-р Йорданка Маринова - ръководител на направление "Медицинска дейност" в областната болница, позовавайки се и на публикувани днес данни от Националната здравноосигурителна каса.

Според данните, към 5 септември заетите легла с пациенти с диагноза СOVID-19 са най-много в МБАЛ - Шумен - 138. Следват УМБАЛ "Свети Георги" в Пловдив и софийските болници "Пирогов" и "Света Анна", съответно с 137, 129 и 121 заети легла от пациенти с коронавирусна инфекция.

В ковид отделенията на МБАЛ - Шумен към момента са хоспитализирани вече 148 пациенти, от които с потвърдена коронавирусна инфекция са 138, а на останалите се очакват резултатите от тестовете им. В тежко състояние, в отделението "ОАИЛ", са настанени четирима болни, отбеляза д-р Маринова.

По думите ѝ днес е починал мъж с коронавирусна инфекция - на 73 години, а вчера - мъж на 68 години и две жени - на 82 и на 85 години.

"Най-лошото е, че се увеличава броят на починалите с коронавирусна инфекция в болницата. През изминалата седмица смъртните случай бяха 18, а през предходната - 12. От понеделник до днес битката с болестта загубиха още десет пациенти", каза още д-р Маринова.

Според нея се наблюдава трайна тенденция на увеличение на броя на приетите пациенти с COVID-19 в болницата. На 26 август, точно преди две седмици, болните от вируса в областната болница са били 111.
"Шуменската болница бе сред най-натоварените лечебни заведения и при предишните ковид вълни", припомни д-р Маринова.

Заради увеличаващата се заболеваемост и смъртни случаи на пациенти с коронаврусна инфекция, д-р Маринова отправя призив към всички граждани - да се ваксинират, да спазват противоепидемичните мерки и при наличието на симптоми на вируса веднага да потърсят лекарска помощ.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!