РЗИ: Да не се пие водата в наводнените села, раните да се почистват веднага

OFFNews 07 септември 2022 в 09:30 1037 0

Наводнени села

Снимка Камара на строителите

Има опасност от възникване на епидемия в района

Да не се пие водата в пострадалите от наводнението села, раните да се почистват веднага, при температура и гадене да се търси лекарска помощ - това препоръча началникът на РЗИ Пловдив д-р Сийка Димчева.

По БНТ тя съобщи, че здравната инспекция е разпоредила на кметовете на общините струпването, обработката и извозването на отпадъците да се прави под строг контрол, за да не се допусне те да станат източници на инфекция.

Кметът на община Марица Димитър Иванов съобщи, че до края на деня отпадъците да бъдат извозени до депо, а веднага след това във всяка къща да влезе фирма, която да направи дезинфекция. Всички предписания от РЗИ се спазват, каза той.

По думите на д-р Димчева вчера отново е било извършено пробонабиране за тестване на водата, но употребата ѝ за пиене ще бъде разрешена, след като има трайни лабораторни резултати, че е годна.

Тази сутрин кметът на Карлово Емил Кабаиванов съобщи, че щетите в Карловско са за над 60 милиона. Пострадали са повече от 340 къщи, 378 семейства имат нужда от подкрепа от АСП. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!