Quantcast

Отново поискаха оставката на директора на Фонда за лечение на деца

Вероника Шербанова Последна промяна на 28 януари 2014 в 18:07 1667 1

Фонд за лечение на деца
Фонд за лечение на деца

Национална мрежа за децата поиска оставката на директора на Фонда за лечение на деца и подобряване ефективността на работата на Фонда. Това става ясно от отворено писмо до здравния министър и до председателя на обществения съвет към Фонда.

От няколко месеца има сигнали за нередности във Фонда за лечение на деца, а част от членовете на Обществения съвет към Фонда обявиха открито, че има забавяне при разглеждането на заявленията за лечение в чужбина на над 10 деца с онкологични заболявания.

Забавянето на разглеждането на заявленията на тези деца е с месеци, което може да е въпрос на живот за тях, категорични са от Национална мрежа за децата.

Като обединение на над 120 неправителствени организации, занимаващи се с проблемите на деца и семейства от цялата страна, не можем да приемем пренебрежително отношение към родители, които се борят за живота на децата си, категорични са от Национална мрежа за децата.

Към назначената проверка на Фонда за лечение на деца трябва да се включи и оценка на комуникацията с родители, тъй като някои от тях твърдят, че са шантажирани и тормозени, посочват от обединението.

Националната мрежа за децата застава зад искането на Български дарителски форум и фондация „Спаси, дари на...“ в качеството им и на членове на Обществения съвет към Фонда за оставка на директора Ива Станкова, става ясно още от отвореното писмо.

Миналата седмица оставката на Ива Станкова поискаха и от ГЕРБ. По думите им партийното назначение на Станкова поставя в риск лечението на много деца.

В средата на януари от Обществения съвет към Фонда за лечнеие на деца обявиха, че заради кадровите промени във Фонда се бави лечението на 36 деца с тежки заболявания. В същото време друга част на членовете на Обществения съвет се разграничиха от изявлението на колегите си и заявиха, че няма никакво забавяне при разглеждането на заявленията за финансиране на лечение.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

26.02 2014 в 10:01

Докога заради несвършена работа (заради алчност, некомпетентност или др.) ще страдат децата и родителите им с безумното ходене по мъките? Докога държавата ще позволява това, а често пъти е и съучастник когато се касае за ДЕЦА, спасението или оцеляването на които зависи от безотговорни администратори,изявяващи се като богове...Това са НАШИТЕ ДЕЦА!!!А въпросната госпожа следва не само да бъде свалена от поста,който заема ,но и надлежно СЪДЕНА!!!

.