Д-р Ива Станкова е новият директор на Фонда за лечение на деца

Вероника Шербанова 08 октомври 2013 в 13:40 3862 10

Фонд за лечение на деца
Фонд за лечение на деца

Бившият депутат от БСП д-р Ива Станкова е новият директор на Фонда за лечение на деца. Това съобщи здравният министър Таня Андреева.

Министъра на здравеопазването увери, че новият директор е компетентен да се справи със задачите. Под ръководтвото на д-р Станкова Фондът ще бъде управляван добре, подчерта Андреева.

Нарушенията във Фонда за лечение на деца, заради които беше отстранен досегашният директор Павел Александров, са констатирани в рамките на проверки на Инспектората към Министерството на здравеопазването и на Изпълнителна агенция „Медицински одит“, посочи Андреева.

При проверките са установени множество административни нарушения и забавяне на обработване на документи за лечение на деца до 100 дни, което е недопустимо, раздавани са и бонуси на служители, работещи на граждански договори, коментира здравният министър.

В същото време директорът на Българския дарителски форум Красимира Величкова защити Александров и обяви, че Фондът за лечение на деца е единственото работещо звено в здравното министерство.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews