Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Над 2100 ваксини са поставени в столицата през почивните дни

OFFNews 08 ноември 2021 в 13:24 741 0

Снимка OFFNews

Общо 2125 дози ваксини са направени през събота и неделя в пунктовете за ваксинация на Столичната община (СО). 11 ваксинационни кабинета работиха през този уикенд, съобщиха от пресцентъра на СО.

Направените имунизации в изнесените кабинети само през почивните дни от края на май до момента са общо 32 564.

В делничните дни желаещите да се имунизират, могат да го направят в 12 кабинета.

Пунктове има на двете метростанции - на "НДК" и на връзката между "Орлов мост" и "СУ Кл. Охридски", като работното време на пункта в метростанция "НДК" е от 8.00 до 14.00 ч. в понеделник, сряда и петък, и от 13.00 до 19.00 ч. - във вторник и четвъртък. Пунктът в метростанцията при Софийски университет е с работно време от 13.00 до 19.00 ч. всеки ден.

Ваксинационните пунктове в мол "Парадайс" и "България" мол ще бъдат отворени и в делничните дни. Желаещите ще могат да се ваксинират в тези два търговски центъра всеки работен ден от 15.00 ч. до 19.00 часа. Медицински екипи от ДКЦ 11 ще обслужват двата пункта.

Изнесен кабинет ще продължава да работи и в Нов български университет от 8.30 до 16.30 часа.

Ваксинационни кабинети през седмицата има и в седем диагностично-консултативни центъра, чиито адреси могат да бъдат намерени на интернет страницата на Столичната община.

Продължава и инициативата на общината за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община  е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Ваксините се осигуряват от Столичната РЗИ, а организацията се извършва от екипите на дирекциите "Аварийна помощ и превенция" и "Здравеопазване" на Столичната община по нареждане на кмета на София Йорданка Фандъкова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews