Депутати от Възраждане са нахлули в Майчин дом

OFFNews 02 юни 2023 в 15:17 5858 2

АГ болница

Снимка Майчин дом

Университетска АГ болница "Майчин дом"

Представители на партия "Възраждане" са нахлули днес в Майчин дом. От лечебното заведение уточниха, че поводът е бил "решаване на трудово-правен спор".

В болницата избухна напрежение след освобождаването на д-р Елена Георгиева-Иванова от поста временно изпълняващ длъжността началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение (КАИЛ). Аргументът на ръководството на болницата бе, че тя не е хабилитирано лице.

В отговор колегите на д-р Георгиева от клиниката излязоха на протест и обвиниха директора проф. Иван Костов в "системен тормоз".

Медици от Майчин дом излизат на протест заради ''системен тормоз'' от директора

От "Майчин дом" изразяват съжаление, "че д-р Георгиева-Иванова и нейният случай бяха употребени за политически цели. Подобни партийни кампании са против интересите на лекарите, акушерите, всички служители, и разбира се, срещу интересите на нашите пациенти", допълниха от "Майчин дом". Клиниката по анестезиология и интензивно лечение продължава работа, спазвайки най-високите медицински стандарти", се казва още в съобщение от ръководството на болницата до медиите.

Преди седмица Съветът на директорите и ръководителите на всички клиники и звена на „Майчин дом“ призоваха "да се прекрати злонамерената кампания" срещу болницата, както и да не се правят "опити за атака и политизиране" на случая. 

След освобождаването на д-р Георгиева - Иванова от поста началник на клиниката последва протест, организиран от синдикат "Защита". Протестът беше пред Министерството на здравеопазването (МЗ), където протестиращите показаха пред журналисти одит, извършен в болницата от звеното "Вътрешен одит" на Министерство на здравеопазването.

На заседание на парламентарната комисия по здравеопазването миналата седмица депутатите обсъдиха казуса с освобождаването на д-р Георгиева и резултатите от одита с министъра на здравеопазването в служебния кабинет Асен Меджидиев.

Задължиха Меджидиев да предостави докладите от проверки в Майчин дом

Тогава министър Меджидиев посочи, че Агенцията за държавна финансова инспекция не е констатирала нарушения по данните от одита. От здравната комисия задължиха министър Меджидиев на следващото заседание да покаже резултатите от последните три проверки, извършени в "Майчин дом".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

635

2

Джендо Джедев

02.06 2023 в 16:02

Тия в качеството си на какви нахлуват?

818

1

user4eto

02.06 2023 в 15:58

Той и сидеров, нахлуваше на разни места.
Сега вече нахлува единствено в кенефа си.