COVID отделението на болницата в Ямбол почти е запълнено

OFFNews 12 декември 2020 в 17:20 1496 0

Болниците в Ямбол и Шумен са с почти запълнен капацитет на легла за болни от коронавирус.

Две болници в Ямболска област лекуват COVID-19 - многопрофилната областна болница и едно частно лечебно заведение. Основната тежест поема областната болница "Свети Пантелеймон", в която от понеделник ще бъдат разкрити още десет легла, съобщи бТВ.

Налични са 54 легла, като 50 от тях са заети, а в интензивния сектор със седем легла места няма. COVID реанимацията е пълна, броят на заразените сред персонала расте. Натискът е двоен, защото елховската болница затвори COVID отделението поради липса на персонал.

Мъж е довел майка си и обяснява, че жената не е добре втора седмица, няма ковид, а болки в стомаха, но не е ясно кога ще й дойде ред за постъпване в болница.

Десет легла от още едно вътрешно отделение се пригаждат за COVID болни, но много от медиците вече са болни, казва директорът на болницата, след като е оперирал колега с усложнения от инфекцията.

"Проблемът ще дойде, ако се зарази цял един персонал, имаме случаи вече и в инфекциозното, и в белодробното, и в COVID реанимацията", казва д-р Димитър Рунков, директор на МБАЛ "Свети Пантелеймон". Той допълни, че натискът е двоен заради пациенти от елховската болница, където COVID секторът беше закрит.

Психолог ще работи с медиците в края на 72-часовите им дежурства. Към момента заради заразени медици временно е затворено АГ отделението на болницата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови