Бургаски хирург спаси унгарско момиченце

Почетният консул на Унгария изпрати благодарствено писмо до УМБАЛ Бургас

OFFNews 24 октомври 2023 в 09:54 3262 0

д-р Кирил Симеонов

Снимка УМБАЛ Бургас

д-р Кирил Симеонов

Хирург от бургаската университетка болница спаси унгарско момиченце с перитонит, съобщават от лечебното заведение. 5-годишната София попада в болницата с усложнение след възпален апендикс. Налага се спешна операция, за да бъде спасен животът на детето. 

Ситуацията е допълнително усложнена от факта, че София и родителите ѝ – туристи в Слънчев бряг, не говорят друг език освен унгарски и комуникацията с тях е невъзможна. Това е голям източник на стрес както за семейството, така и за медиците.

Със съдействието на отдела за преводачески и асистиращи дейности на болницата е намерен човек, който да осигури превод от и на унгарски език. Операцията преминава успешно и след десет дни престой София е изписана от болницата и отпътува за родината си.

Впечатлен от професионализма на бургаските медици почетният генерален консул на Унгария изпрати благодарствено писмо до ръководството на УМБАЛ Бургас заради д-р Кирил Симеонов, старши лекар в Първо отделение по хирургия. Дипломатът останал впечатлен от професионализма и загриженото отношение на специалиста след успешно разрешен тежък случай с малко дете.

Искаме да изразим нашата голяма признателност и най-искрена благодарност към лекуващия лекар – д-р Кирил Кирилов Симеонов - хирург, за проявения от него висок професионализъм и всеотдайност, сърдечно отношение и точен подход при лечението на малката пациентка. Изразяваме най-искрена благодарност и към ръководството на УМБАЛ Бургас за условията и цялостното отношение към изпадналото в беда унгарско дете, се казва в писмото на унгарския консул Йордан Йорданов.

Това не е първият жест на благодарност от страна на Република Унгария към УМБАЛ Бургас. Преди години посолството на държавата дари на болницата картини на известни унгарски художници. Поводът за дарението отново бе успешно разрешен труден случай с унгарска пациентка, спасена в Отделението по реанимация на бургаската болница.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика