Бунт срещу Пилософ - 4 оставки и снемане на доверие във Фонда за лечение на деца

OFFNews 26 септември 2016 в 15:39 7358 0

Четири оставки във Фонда за лечение на деца и пациентски организации снеха доверието си от новия шеф на Фонда за лечение на деца в чужбина проф. Владимир Пилософ.

Пациентски организации "Заедно с теб" обявиха, че снемат доверието си от директора на Фонда за лечение на деца проф. Владимир Пилософ, след като четирима от членовете на Обществения съвет на Фонда за лечение на деца го напуснаха, несъгласни с работата му. 

"Наблюдавайки работата от първия му ден на администратор, ние като представители на пациентите считаме, че няма нужните качества за работа с родители на специални дечица. Още от първите изяви на проф. Пилософ в медиите в качеството му на директор, за нас беше ясно, че е неудачен избор, заради агресията, безотговорността и надменността му", обявиха от "Заедно с теб".

"За съжаление, проф. Пилософ не успя да намери верния път, провокира уважавани членове на Обществения съвет да подадат оставки, което със сигурност заплашва здравето и живота на нашите болни деца. След проведени разговори с родители на пациенти и лекари, ангажирани към децата с увреждания последните седмици се уверихме в основателното огорчение на тези хора. Родителите се страхуват да търсят правата за децата си", допълват оттам.

"С това писмо изразяваме нашия вот на недоверие към проф. Владимир Пилософ и очакваме Министерство на здравеопазването да вземе спешни мерки Фондът за лечение на деца да заработи", посочват още те.

По-рано днес оставки подадоха двама от членовете на Обществения съвет на Фонда за лечение на деца - директорът на Българския дарителски форум Красимира Величкова и журналистът от радио "Витоша" Милена Златкова. 

Съвета напуснаха Десислава Хурмузова от инициативата "Спаси, дари на..." и националният консултант по детска нефрология доц. Анелия Буева, като Българският дарителски форум и инициативата "Спаси, дари на..." съобщиха, че няма да излъчват техни заместници. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови