Борис Джонсън призова сънародниците си ''да отслабнат малко''

Британското правителство стартира кампания за здравословно хранене

OFFNews 27 юли 2020 в 16:41 1522 0

Британският премиер Борис Джонсън призова сънародниците си "да отслабнат малко" и даде пример как самият той се е борил да отслабне, преди да се зарази с новия коронавирус, съобщи Ройтерс.

Британското правителство обяви началото на кампания "По-добро здраве" с намерението да се справи с "бомбата с часовников механизъм на затлъстяването".

Програмата предвижда забрана на тв реклами за полуготови храни преди 21 часа часа, прекратяване на промоциите от типа "плати едно, вземи второто безплатно" и въвеждане на изискване за означаване на калориите в блюдата, предлагани в заведенията.

"От дълго време исках да отслабна и като много други хора се боря с теглото си - ту отслабвам, ту наддавам на тегло. Но откакто се възстанових от коронавируса, съм постоянен във фитнес заниманията", казва Борис Джонсън във видеоклип, който разпространи в Туитър.

"Свалих поне шест килограма, после свалих още, но когато постъпих в интензивно отделение сериозно болен, бях доста над нормата в теглото... бях прекалено пълен", каза премиерът.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Предизборно със Светльо Витков