Болница Св. Мина в Пловдив с 2,3 млн.лв. дълг, лекарите готвят протест

OFFNews 04 октомври 2016 в 10:13 2217 0

Lекарите и медицинският персонал на най-старата общинска болница в Пловдив – „Св. Мина” са готови за стачка, тъй като близо 4 месеца те не са получавали в пълен размер възнагражденията си, съобщава Нова телевизия.

Болницата, която е една от големите в Пловдив, е затънала в дългове, които са около 2,3 милиона лева.

„Срамно и обидно е, не само че не ни се изплащат заплатите при полагания труд от нас. Аз лично съм обиден на кмета и заместниците му, който по няколко пъти на ден минават пред болницата, но нито един от тях не дойде да поговори с медицинския персонал.

Убедени сме, че ако ние не се борим, няма да имаме никакъв резултат и приблизително около Нова година ще се окажем вън от тази сграда и Пловдив ще бъде лишен от една болница”, коментира д-р Цветан Деведжиев, който от 36 години работи като кардиолог, а сега е началник на отделението по кардиология в болницата „Св. Мина”.

Управителят на болницата Галина Караоланова тази сутрин е извикана спешно в Министерството на здравеопазването, за да се уточни по какъв начин болницата ще получава лекарства.

А от Община Пловдив съобщиха, че ще се борят да спасят болницата, въпреки че засега няма как да се отпуснат пари за нея.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови