Безплатни изследвания и прегледи в УМБАЛ ''Александровска'' през юни

OFFNews 01 юни 2020 в 14:42 1863 0

Снимка Александра Маркарян

През юни в УМБАЛ "Александровска" ще изследват безплатно стероиден профил и лекарства. В Клиничната лаборатория и клинична фармакология (КЛКФ) е въведена изцяло нова технологична система за определяне на лекарства (LС-MS/MS). Разширен е спектърът на определяните лекарства с 10 нови показателя и е въведе стероиден анализ – едновременно определяне на 14 стероидни хормона в плазма или серум.

През целия м. юни, всички нови лекарства и стероидния профил по приложения списък, ще се изследват промоционално, без заплащане. Пациентите трябва да бъдат насочени към лабораторията от лекар (гинеколог, андролог, ендокринолог и др.) с бланка, която е налична на сайта на болницата.

Кръв се взема на гладно, между 8 и 9.30 ч. сутринта, без предварително записване.

В периода 8-10 юни Клиниката по нефрология на УМБАЛ „Александровска“ ще проведе кампания с безплатни профилактични прегледи за ранно откриване на бъбречни заболявания. Специалистите ще консултират в клиниката и в нефрологичния кабинет на ДКБ „Александровска” от 9 до 14ч., след предварително записване на тел.: 02/ 9230 420, 02/ 9230 253.

Освен на преглед, гражданите ще могат да разчитат и на абдоминална ехография. Направления по НЗОК не се изискват. Желателно е пациентите с установено бъбречно заболяване да представят документация, свързана с направени изследвания, епикризи и пр.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови