Ангелов: Парламентът да избере нов оперативен щаб още днес

OFFNews 21 април 2021 в 15:04 2586 1

Снимка Сергей Антонов

Парламентът да избере нов оперативен щаб още днес, предложи здравният министър в оставка Костадин Ангелов на днешното заседание на Народното събрание.

"Няколко дни слушам как различни представители на партии предлагат членове за Националния оперативен щаб. Имат идеи за неговите функции и действия. Ако наистина смятате, че НОЩ е органът, който може да управлява ефективно пандемията в България, моля дайте вашите предложения за членове по начина, по който ги заявихте в коларите на НС. Бяха изказани мнения, че хирурзи не могат да управляват пандемията, а аз твърдя, че тя до момента се управлява успешно. Числата го показват. Ние успяваме да излезем успешно от третата вълна. Нека бъдем отговорни към българските граждани", призова Ангелов.

Той съобщи, че в четвъртък предстои поредния брифинг за епидемичната обстановка и ако днес бъдат предложени нови членове на НОЩ може да бъдат конституирано до края на деня.

Костадин Ангелов обясни, че е поискал думата заради "многото изказвания, свързани с Националния оперативен щаб":

"Изключително съм доволен, че днес виждам всички спокойни. Разумът започва да се връща. От самото начало на пандемията твърдя, че тя може да бъде овладяна с три неща - разум, интелект и дисциплина. Единствено и само единни можем да се изправим и да победим пандемията."

По думите му пандемията в България може да бъде овладяна с три неща – разум, интелект и дисциплина.

"Само единни можем да се изправим и да победим пандемията от COVID-19. До момента тя се управлява успешно, а това е видимо за всички. Числата го показват. Ние успяваме да излезем успешно и от третата вълна“, категоричен бе Ангелов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

9000

1

Petio Petkov

21.04 2021 в 16:02

След като имаме счетоводителка за министър на енергетиката и философ - вицепремиер по еврофондовете и икономическата политика, защо да нямаме хирурзи - епидемиолози?
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика