93-ма с COVID-19 в дома за възрастни край Варна, 4 души са починали

OFFNews 03 август 2020 в 13:45 3827 1

93 възрастни, настанени в частен дом за стари хора и лица с деменция "Свети Георги", местността "Ален мак", са с коронавирус, четирима са починали, съобщават от Регионалната здравна инспекция.

Оттам уточняват, че са регистрирани и 9 положителни проби на обслужващия персонал - лекар, медицински сестри и санитари. На всички лица от дома - настанени потребители и обслужващ персонал, е взет материал за лабораторни изследвания. 

На извънредно заседание на Областния кризисен щаб са взети решения за създаване организация за ограничаване разпространението на заболяването. Заразените се изолират на два етажа в сградата. Организира се снабдяването на дома с медикаменти и лични предпазни средства. Допълнително е насочен медицински персонал от лечебни заведения във Варна и обслужващ персонал за непрекъснато наблюдение на положителните и контактните лица.

През последните три дни във Варна са регистрирани общо 117 случая на положителни тестове за COVID-19, потвърдените с коронавирус в областта достигнаха 791.

В Инфекциозната клиника в града се лекуват 43 пациенти, с леки симптоми или без симптоми на домашно лечение са 560 лица, излекувани са 179 души.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови