868 столичани са се ваксинирали в почивните дни

OFFNews 04 октомври 2021 в 11:37 739 0

Снимка OFFNews

Общо 868 ваксини срещу коронавирус са поставени в изнесените кабинети на Столичната община през този уикенд, съобщават от общината.

Желаещите да се имунизират в София имаха възможност да го направят в седем "зелени коридора", организирани от Столична община и Столичната РЗИ. Направените ваксини до този момент само през уикендите са 23 467.

В почивните дни ваксини се поставят в пет от търговските центрове. Имунизационен пункт работи и в 12-то ДКЦ в База 1 на поликлиниката - ж.к. "Люлин" 9.

Общо поставените ваксини в работни дни в общинските ДКЦ-та и в двете станции на метрото от 17 май до 1 октомври е 21 772.

От Столичната община напомнят, че през делничните дни имунизации могат да се направят в метростанциите "НДК", на връзката между "Орлов мост" и СУ "Кл. Охридски" и в седем ДКЦ-та, където е необходимо желаещите предварително да се запишат.

Повече информация за кабинетите за ваксинация в делничните дни може да се намери в интернет.

Ваксините се осигуряват от Столичната РЗИ, а организацията се извършва от екипите на дирекция "Аварийна помощ и превенция" и дирекция "Здравеопазване" на Столичната община.

Продължава и инициативата на Столична община за ваксинация на колективи на място. Това се извършва при предварителна заявка от предприятия и фирми. На сайта на Контактния център на Столична община е публикувано заявление, което управителите на фирмите могат да попълнят, за да заявят, че желаят ваксинационен екип да ги посети на място.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков