Втори Марш за правосъдие припомня за протестите #ДАНСwithme

OFFNews 12 юни 2017 в 15:41 4635 3

Втори Марш за правосъдие припомня за протестите #ДАНСwithme

Втори Марш за европейско правосъдие ще се проведе на 14 юни - денят, в който през 2013 г. парламентът избра депутата от ДПС Делян Пеевски за председател на ДАНС.

В посланието на организаторите "Правосъдие за всеки" се посочва, че това е "денят на срама на нашата нова държавност" и че няколко години по-късно "мафията е по-силна от всякога" и държавата е овладяна от части икономически интереси. 

Поредният марш отново е в подкрепа на председателя на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов, който се обяви за конституционни промени и извеждане на прокуратурата от съдебната система. "Последваха грозни обвинения срещу тази достойна позиция и отвъртяни болтове на служебната му кола", се посочва в призива за марша, който ще се проведе от 18.30 часа пред Съдебната палата в София.

Участниците в шествието ще внесат петиция с искания до Народното събрание и Министерски съвет.

Ето и пълния текст на призива за събитието:

Свободни граждани на България,

14 - ти юни е символна дата, която не можем да подминем! Това е Денят на срама за нашата нова държавност, когато само с едно нагло олигархично назначение в ДАНС се сринаха представите ни, че демокрацията работи, а правата и свободата са ни гарантирани от закона.

Четири години по-късно мафията е по-силна от всякога, овладяла е всички властови ресурси и е превърнала демокрацията в грозна карикатура, а онзи от ДАНС, когото уж изгонихме през 2013г., във властелин на почти цялата държава.

На 23-ти май няколко хиляди граждани извикаха мощно: "Няма да мълчим!" под прозорците на властта по време на Марша за европейско правосъдие. Чуха ни, но пак не ни разбраха.

Вместо това върви опит за пълно овладяване на съдебната система чрез манипулация на изборите за нов Висш съдебен съвет, който е правителството на Съдебната власт, и опити за отстраняване на председтателя на ВКС, г-н Лозан Панов.

Той има смелостта да поиска независимо разследване на нерегламентираните контакти на Главния прокурор /ЦУМ гейт/ и постави пред Президента въпроса за конституционни реформи в структурата и модела на прокуратурата и Висшия съдебен съвет. Последваха грозни обвинения срещу тази достойна позиция и отвъртяни болтове на служебната му кола.

Имаме безконтролен и безотчетен Главен прокурор, който директно заявява, че не дължи обяснения никому за действията си, анонимна и неефективна прокуратура, която прилага избирателно правото, управляващи политици, които твърдят, че съдебната реформа не включва прокуратурата, председател на Върховен Административен съд, който участва в манипулации на изборите за нов ВСС, и министър на правосъдието, призоваващ за тишина в системата, за да не се говори за корупция, зависимости и фактическия отказ от правосъдие. Писна ни наистина,

СТИГА ВЕЧЕ ТОЛКОВА!
НИЕ СМЕ ГНЕВНИ, НИЕ СМЕ ОТГОВОРНИ ПРЕД СТРАНАТА
И ДЕЦАТА СИ, СИ И ПОВЕЧЕ НЯМА ДА МЪЛЧИМ!.

Този път Маршът ще е национален и ще се проведе съвсем предупредително. Ще подготвим и внесем петиция до Народното събрание и Министерски съвет с нашите искания.

Призоваваме всички свободни и достойни граждани, които милеят за страната си, да участват в Марша за европейско правосъдие. Нека покажем, че няма да позволим мафията да си присвоява собствената ни държава!

Началото в София е на 14 юни от 18.30ч. пред Съдебна палата!

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

42249

1

Denis Rizanov

12.06 2017 в 16:28

Аз като един свободен и достоен гражданин, милеещ за Родината си, а най-вече и като необвързан политически и независим икономически мога да ви кажа само едно:

Вървете на майната си цялата платена орда подг ъзулници!

Видяхме колко пари чините от ОНЯ 14-ти до днес!

Видяхме и "реформите" на неосъществения министър - половината тежко осъдени вече излизат, били се "превъзпитали".