ВСС избра временен председател на Районния съд в Царево след смъртта на Мария Москова

OFFNews 12 септември 2023 в 11:39 941 0

ВСС

Снимка БГНЕС/Люба Филипова

ВСС

Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет избра временен председател на Районния съд в Царево, след като досегашният съдия Мария Москова загина при потопа в Царево.

ВСС почете паметта ѝ с едноминутно мълчание. 

Председателят на Върховния касационен съд Галина Захарова заяви, че колегията се е събрала по много тъжен повод – да избере временен ръководител на РС-Царево след смъртта на съдия Москова. Това е единственият останал съдия в РС-Царево Минчо Танев, предаде правният сайт Лекс.

По предложение на председателя на Върховния административен съд Георги Чолаков СК на ВСС гласува и предварително изпълнение на решението си за определяне на Минчо Танев за и.ф. председател, тъй като РС-Царево е изключително натоварен и не може да се чака решението на колегията да влезе в сила, преди той да поеме ръководството.

Съдия Мария Москова, дъщеря ѝ – ветеринарният лекар Даниела Йорданова и още двама души загинаха при потопа в Царево преди седмица.

Двете жени са тръгнали да се евакуират сами от квартал "Василико". Заедно с тях е пътувал и 61-годишен мъж, който е извършвал строителни работи на вилата на съдийката. Потопът обаче скъса мост, който свързва квартала с центъра на града. Очевидци съобщават, че са видели водната стихия да отнася кола с хора и пешеходец от моста.

Впоследствие беше съобщено, че съдия Москова и дъщеря ѝ са искали да спасят две кучета и заради това са се отклонили и са минали по моста.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки