Убитият бизнесмен пребит и пуснат в бидон по реката

OFFNews 28 март 2018 в 13:34 12813 2

Убийството на софийския бизнесмен Венцеслав Маринов край Нареченски бани е разкрито, убийците са задържани, съобщи на брифинг окръжният прокурор на Пловдив Румен Попов. 

Извършителите са баща и син - Севделин и Марин Боюклиеви, които са съответно на 47 и 26 години. 

Вчера трупът на Маринов бе открит във водоем. Жертвата и убийците му са били съдружници в крайпътно заведение и са имали неуредени финансови отношения. 

На 21 март, откогато го издирват близките му, Маринов посетил заведението и избухнал скандал между него и бащата-убиец. Започнал бой, след който Венцеслав е повален на земята и удрян. След това двамата задържани го 
издърпали в съседно помещение, където е бил държан, завързан за краката, докато синът нанасял удари с твърд предмет по главата и тялото му. В резултат от ударите мъжът получил черепно-мозъчни травми и травма в тила, от която настъпила смъртта.

След това бащата и синът увили главата на жертвата с найлонова торба и привързали тялото със завеса от заведението и отгоре с найлон. Така опаковано тялото е сложено в бидон и изхвърлено в река на около 5 км от Нареченски бани в посока Смолян. 

Заедно с трупа е открита и камера, заснела боя до падането на Маринов на земята. 

Срещу двамата задържани е подвигнато обвинение за умишлено убийство. По закон за това престъпление наказанието е от 10 до 20 години затвор, каза прокурор Анна Викова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови