Убиецът на психолога Иван Владимиров-Нав влачил тялото му към мазето, бившият полицай остава в ареста

OFFNews 11 февруари 2023 в 12:20 24684 3

Румен Тонев, обвинен в убийството на психолога Иван Владимиров.

Снимка БГНЕС/Люба Филипова

Румен Тонев, обвинен в убийството на психолога Иван Владимиров.

Софийският градски съд остави за постоянно в ареста обвиненият в убийството на психолога Иван Владимиров-Нав бивш полицай Румен Тонев по искане на прокуратурата. От държавното обвинение посочиха, че психологът е убит с един изстрел.

45-годишният Владимиров бе прострелян на 8 февруари около 22:30 ч. в жилищна кооперация на ул. "Черковна". Той и бившият полицай са били съседи. Съседът Тонев постоянно тормозел семейството на Владимиров с твърдението, че му шумят и пречат да спи. Хвърлял яйца по прозорците им, мажел вратите им, заплашвал. Въпреки множеството жалби той не е бил задържан. Въпреки множеството жалби всяка година разрешителното за оръжието му е било подновявано. Арестуван е едва след престъплението.

Майката на Иван Владимиров-Нав: Това е планирано убийство, има опит за заличаване на следи

След убийството Тонев (52 г.) е влачил тялото на 45-годишната си жертва по стълбите на кооперацията към мазето, стана ясно в съда, пише.“24 часа“. Снимки от кооперацията на улица "Черковна" 69 показвали кървави следи.

Съдия Николай Младенов предположи, че Тонев е влачил тялото, за да бъде то укрито, но появата на съседи е попречила.

Тонев казал пред един от комшиите си: "Иван искаше да ме бие". Извадил лютив спрей и го напръскал, после видял, че Владимиров носи и метален предмет в ръката си, най-вероятно катинар. Тогава извадил законния си пистолет "Байкал" и застрелял психолога.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

900

3

Kaliende

14.02 2023 в 16:50

Неадекватност или корупция? КОС звеното, разрешавало всяка година на тоя психопат да поодържа огнестрелно оръжие, въпреки че от 20-30 години не бил в системата??? И нямат ли връзка с база данни на полицията, че срещу този е имало жалби? Ако те нямат връзка помежду си, какъв е смисъла? Напълно откачена работа!

-240

2

редовно четящ

11.02 2023 в 17:09

Подновяват му разрешителното от КОС, защото е техен човек. Май и косаджиите трябва да бъдат разследвани.

865

1

Constanza

11.02 2023 в 14:01

Не мога да разбера защо все още някой притежава огнестрелно оръжие.