Убиецът на наркодилъра в Поморие остава в ареста

OFFNews - Бургас 18 ноември 2015 в 17:16 3742 0

Снимка e-burgas.com

Убиецът на наркодилъра Иван Попов в Поморие Димитър Димитров остава в затвора. Това реши Бургаският окръжен съд. 

Обвиненият в разстрела на Иван Попов „Костов“, Димитър Димитров, е бил нападнат с гумен чук ден преди убийството. По думите на адвоката му, Благой Потеров, неговият клиент е бил удрян с чука в областта на бъбреците. Бъбреците на Димитров са отстранени и той живее с присаден бъбрек от майка си.

Час преди убийството пък, „Костов“ е нападнал отново, този път с нож другия мъж, откраднал му е и телефона. След това се е стигнало и до разстрела.

„Действал е импулсивно“, обясни действията на клиента си Потеров.

Според него конфликтът между двамата едва ли е за наркотици. Неговият подзащитен не е имал криминални прояви от години насам. Той подчерта, че обвиняемият е бил осъждан за нанасяне на телесни повреди, но е реабилитиран.

Адвокатът посочи, че ако убитият е бил в затвора, е нямало да се стигне до този инцидент.

Присъдата на Иван Попов - Костов е била ефективна, за година и осем месеца, и е от март тази година, за участие в престъпна група за разпространение на наркотици. Той е бил и с висящи дела.

От държавното обвинение обясниха, че наблюдаващият делото прокурор е поискал възобновяваване на делото заради процесуални нарушения и противоречие със закона. Затова и присъдата не е приведена в изпълнение.

Обвиняемият Димитър Димитров поиска да бъде пуснат под домашен арест заради влошено здравословно състояние и заяви, че съжалява за стореното. Бургаският окръжен съд обаче не уважи желанието му и го остави за постоянно в ареста.

Разстрелът на Иван Попов бе извършен в неделя, около 19 ч., до ресторант „Омар“ в Поморие. Соченият за наркодилър Иван Попов, с прякор „Костов“, беше убит с 9 куршума, от близко разстояние, на излизане от заведението.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !