"Цацаров поиска от Владимира Янева Цветанов да бъде осъден"

OFFNews 28 януари 2016 в 23:28 10029 10

Главният прокурор Сотир Цацаров поиска от съдия Владимира Янева Цветан Цветанов да бъде осъден. Когато делото за "Шестте не" беше внесено в съда, главният прокурор й каза, че ако иска да остане шеф на СГС, Цветанов трябва да бъде осъден. 

Това заяви бившият съдия Румяна Ченалова в "Шоуто на Слави". Аз дори бях помолена да разговарям със съдията, на когото беше разпределено делото, но категорично отказах, разкри още тя. Когато съдия Любомиров произнесе оправдателна присъда, на следващия ден в съда дойдоха служители на ДАНС, взеха записи от камери и извършиха проверки, разказа Ченалова. Тя допълни, че Цветанов е знаел за всичко, което се случва в съда.  

Бившият вътрешен министър Цветан Цветанов бе окончателно оправдан по делото за шестте отказа да разпореди подслушване от ВКС, който потвърди присъдата на долната инстанция. През май 2014 г. Софийският градски съд призна Цветанов за виновен и го осъди на четири години затвор. Софийският апелативен съд (САС) потвърди присъдата, но след като делото стигна до върховната инстанция, тя го върна за ново разглеждане заради предубеденост на апелативните магистрати, постановили осъдителната присъда. След второто разглеждане на делото в САС Цветанов беше оправдан. А след прокурорски протест делото стигна за втори път до ВКС. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!