Ченалова: Всичко в днешния запис е вярно

Мъжът от разговора между двете каки бил адвокат Момчил Мондешки

OFFNews 15 януари 2016 в 15:27 11114 7

Мъжът от разговора между двете как бил адвокат Момчил Мондешки

Всичко в разпространените днес записи е вярно. Това каза Румяна Ченалова, която около тази сутрин беше призована за пореден разпит в ДАНС, съобщи bTV.

Бившата съдийка дойде без адвокат и каза, че не знае за какво я викат, но по всяка вероятност е като свидетел, след като е уточнено, че не й е необходима защита. 

По-рано днес беше разпространена нов запис от аферата "Яневагейт". От него става ясно, че държавник на висок пост е купил на своя любовница къща в Барселона за 1.5 млн. евро, а освен това е поддържал интимни отношения със съпругата на свой приятел от кръга „Котараците”, като тя му е била „протокол”. Адвокат Мондешки, сочен за близък на Владимира Янева, беше привикан във ВСС по повод записите, но той не откликна на поканата.

Според Ченалова, в деня на отстраняването на Владимира Янева, бившата шефка на СГС е прекарала няколко часа в дома й, където са водени тези разговори. Мъжът е адв. Момчил Мондешки, каза още Ченалова. Според нея той се укрива заради нещо, след като е отказал няколко пъти на Етичната комисия на ВСС да бъде разпитан по истинността на тези записи.

"Ние много пъти сме говорили, много прелюбопитни неща са казани. Интересно защо никой не ме е извикал да ме пита", каза с усмивка Ченалова.

На въпрос на журналисти, защо от днес започва да излиза новата серия от записи, Ченалова каза, че по всяка вероятност това е заради вчерашното прекратяване на проверката и посещението на министър-председателя във Висшия съдебен съвет.

Колко пъти е идвала и колко разговори е имало между двете съдийки, Ченалова не помни, но каза да попитат охраната в сградата, където живее, защото може да имат записи на влизанията на Янева.

На въпрос на bTV кой е сложил записващото устройство, тя отговори, че е по-добре да се провери дали това не са СРС-та

Версията на Владимира Янева досега е, че тя не си спомня за тези разговори. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!