Спецпрокуратурата с акция във Винпром Карнобат, разследват бившия сват на Ветко Арабаджиев

Разследва се престъпна група за пране на пари и укриване на данъци в големи размери

OFFNews 05 септември 2018 в 08:54 8421 3

Специализираната прокуратура извършва следствени действия в офиси във „ВИНПРОМ КАРНОБАТ“ ООД, „СИС ИНДУСТРИЙС“ ООД и „ТОПАЗ МЕЛ“ ООД. 

Собственикът Миню Стайков бе сват на Маринела и Ветко Арабаджиев. Синът му Стайко бе женен за Александра Арабаджиева. 

Претърсвания и изземвания, обиски на лица и разпити на свидетели са извършени в рамките на образувано досъдебно производство за организирана престъпна група, създадена с цел избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери, държане на акцизни стоки без бандерол и пране на пари.

По данни на разследващите данъчните престъпления са извършвани в периода 2009 г.–2018 г., като реални търговски дружества са подправяли счетоводните си регистри, като в тях са включвали фактури от дружества от типа „липсващи търговци“, с цел функциониране на създадената схема на данъчна измама. Тези фактури са осчетоводявани под контрола на организираната престъпна група и по този начин се е избягвало плащането на данъчни задължения в големи размери по смисъла на Закона за ДДС.

Събрани са доказателства и за престъпления пране на пари - в периода 2009 г.–2018 г. са били извършвани финансови операции и е прикриван произход на имущество, придобито чрез тежко умишлено престъпление, разкриха от прокуратурата.

Под ръководството на Специализираната прокуратура, на 18.07.2018 г. бе установена незаконната фабрика, ползвана от престъпната група за производство на цигари.

Действията по разследването са възложени на следователи от Следствения отдел към Специализираната прокуратура и се извършват едновременно на територията на гр.София, гр. Карнобат, с. Венец и с. Церковски, община Карнобат. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12007

2

Хараламби

05.09 2018 в 09:54

А при един хазартен и един горивен бос да очакваме ли акции, или те са си платили данъците до стотинка? За е'ни прЕатели питам...