Съдия от Раднево си измисли цяло съдебно заседание, получи условна присъда

OFFNews 13 февруари 2018 в 17:17 15722 1

Съдия Люба Петрова от Районния съд в Раднево беше осъдена условно за това, че си измислила цяло съдебно заседание. 

Петрова е осъдена от Софийския градски съд на една година условно с тригодишен изпитателен срок за документално престъпление, съобщи news.lex.bg. 

Петрова е съставила неверен протокол за цяло съдебно заседание по частно наказателно дело във връзка с принудителното лечение на Станка Ботева.

Според документите протоколът е създаден на 29 март 2017 г., като в него са включени прокурорът Даниела Славкова и служебният защитник на Станка Ботева Живко Желев от Стара Загора. 

В протокола е вписано и вещото лице Донка Терзиева.

Съчиняването на протокола продължило с невярното изявление, че прокурор Славкова е поискала да се приеме съдебно-психологична експертиза и писмени доказателства, както и да се приключи съдебното следствие и да се даде ход на делото по същество. Същото изявление било записано и от името на служебния защитник.

След това съдия Петрова записала, че прокурорът и адвокатът са поискали прекратяване на принудителното лечение на Ботева, с оглед приетата експертиза и становището на вещото лице.

Люба Петрова е осъдена да плати над 1400 лева разноски по делото. Присъдата може да се обжалва пред Софийския апелативен съд. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!