Разследват Семерджиев за кражба на дизел, свидетел го познал след снимките от катастрофата

Отишъл на бензиностанция на магистрала "Тракия" с кола с германски номера и синя лампа

OFFNews 15 юли 2022 в 12:48 5782 0

Георги Семерджиев

Снимка Facebook /АКФ

Георги Семерджиев

Разследват Георги Семерджиев за кражба на дизел от бензиностанция на магистрала "Тракия", дни преди да причини катастрофата на столичния бул. "Черни връх", в която загинаха две момичета - на 22 и 26 години

От Районна прокуратура-Самоков - Териториално отделение-Ихтиман съобщават, че се води разследване след подаден сигнал за кражба на гориво на 3 юли. 

Към момента е установено, че на 3 юли на бензиностанция в района на 21-ви км на автомагистрала "Тракия" е пристигнал лек автомобил с германска регистрация и е спрял до колонка за зареждане на гориво. Шофьорът поискал от служител резервоарът да бъде зареден с дизелово гориво. Впоследствие водачът си тръгнал, без да плати.

Незабавно е подаден сигнал за кражба на телефон 112. В хода на разследването свидетел заяви, че шофьорът е именно Семерджиев. Това станало, след като свидетелят видял разпространените в медиите снимки на 35-годишния бивш футболист. 

Освен това се проверяват данни, че регистрационните номера са издадени за друга кола и че крадецът е бил със светлини със специално предназначение в колата. 

Изискани са записи от камери за видеонаблюдение. Назначена е видеотехническа експертиза, предстоят още разпити на свидетели.

След тежката катастрофа в София беше установено, че в джипа на Семерджиев са открити полицейски лампи, както и палка. От длъжност беше отстранена и служителка в Първо РУ, за която се твърди, че има отношения със Семерджиев. Министърът на вътрешните работи Бойко Рашков потвърди, че полицайката - Симона Радева, е "замесена в случая" и че "едва ли има основание в колата на този човек да има предмети, които се ползват единствено от полицаите".

Семерджиев вече е с пет повдигнати обвинения - причиняване на смърт на повече от един човек, управление на автомобил след употреба на наркотици, използване на фалшива шофьорска книжка, държане на наркотици, както и за шофиране с чужди номера в деня на трагедията.

В четвъртък Софийският градски съд го остави за постоянно в ареста 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови