Разследват двама шефове в БДЖ за злоупотреби за милиони

OFFNews Последна промяна на 11 март 2015 в 22:20 7694 4

Владимир Владимиров

Двама представители на ръководството на БДЖ са били на разпит в прокуратурата заради злоупотреби. Това заяви транспортният министър Ивайло Московски пред БНР.

Разпитани са настоящият изпълнителен директор на БДЖ Владимир Владимиров и председателя на Управителния съвет на дружеството Велик Занчев.

Причината за разпита е доклад от звеното за вътрешен одит в министерството, който обхваща периода от 2010 до 2013 г. През този период Владимиров и Занчев също са били в ръководството на БДЖ.

Според доклада ръководството на дружеството е сключило неизгодни договори, които са ощетили БДЖ с десетки милиони левове. Докладът е предаден в прокуратурата от служебния транспортен министър Николина Ангелкова.

По думите на Московски прокуратурата вече е започнала разследване, в рамките на което са проведени разпитите.

По време на разпитите е станало ясно, че когато е правен одитът, не е подавана цялата информация по въпроса.

Ангелкова е дала доклада на прокуратурата, аз не съм го чел. От едно време знам, че когато има одитен доклад в последното изречение препоръчват одиторите дали да бъдат сезирани компетентни органи или не. В този доклад няма такова изречение, т.е. счита се, че вътре дори да има някакви нарушения, те са от административен тип и не си заслужава да се ангажира следствие или прокуратура. След като Ангелкова е решила да прояви самоинициатива, да сезира прокуратурата, питайте нея. Факт е, но какво от това. Лично аз нямам притеснения, коментира Московски.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12.03 2015 в 11:10

Много му се искаше на Владимир Владимиров да ликвидира БДЖ и правеше всичко възможно .
Дано го вкарат в затвора.

12.03 2015 в 08:20

от 2009г. лицето владимиров управлява бдж и всяка изминала година резултатите са все по - печални явно момчето изпълнява олигархични поръчки и това много- добре го знае комунистическата плевенска издънка московски, който уж не е чел одита , но знае как завършва? Между другото същата банда вкара парите на бдж в ктб.

12.03 2015 в 07:39

"когато е правен одитът, не е подавана цялата информация по въпроса"
и КОЙ е правил одитът? Колко годинки го очакват? Презкуратурата разпитва ли го вече?

11.03 2015 в 22:32

Дано прокуратурата случайно си свърши работата като хората