Разследват двама шефове в БДЖ за злоупотреби за милиони

OFFNews 11 март 2015 в 22:20 8334 4

Владимир Владимиров

Двама представители на ръководството на БДЖ са били на разпит в прокуратурата заради злоупотреби. Това заяви транспортният министър Ивайло Московски пред БНР.

Разпитани са настоящият изпълнителен директор на БДЖ Владимир Владимиров и председателя на Управителния съвет на дружеството Велик Занчев.

Причината за разпита е доклад от звеното за вътрешен одит в министерството, който обхваща периода от 2010 до 2013 г. През този период Владимиров и Занчев също са били в ръководството на БДЖ.

Според доклада ръководството на дружеството е сключило неизгодни договори, които са ощетили БДЖ с десетки милиони левове. Докладът е предаден в прокуратурата от служебния транспортен министър Николина Ангелкова.

По думите на Московски прокуратурата вече е започнала разследване, в рамките на което са проведени разпитите.

По време на разпитите е станало ясно, че когато е правен одитът, не е подавана цялата информация по въпроса.

Ангелкова е дала доклада на прокуратурата, аз не съм го чел. От едно време знам, че когато има одитен доклад в последното изречение препоръчват одиторите дали да бъдат сезирани компетентни органи или не. В този доклад няма такова изречение, т.е. счита се, че вътре дори да има някакви нарушения, те са от административен тип и не си заслужава да се ангажира следствие или прокуратура. След като Ангелкова е решила да прояви самоинициатива, да сезира прокуратурата, питайте нея. Факт е, но какво от това. Лично аз нямам притеснения, коментира Московски.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови