Върнаха Владимир Владимиров като шеф на БДЖ (обновена)

ОFFNews Последна промяна на 12 ноември 2014 в 15:54 9805 2

Владимир Владимиров.
Владимир Владимиров.

Владимир Владимиров, бившият шеф на Съвета на директорите на Холдинг БДЖ ЕАД по времето на кабинета "Борисов", е бил избран днес за изпълнителен директор на железницата, съобщиха от БДЖ.

Това се случва, след като министърът на транспорта Ивайло Московски върна обратно Владимиров в съвета на директорите на компанията, който на заседание днес взе решението си за поста му.

Владимиров беше председател на Съвета на директорите на БДЖ по времето на първия кабинет на ГЕРБ и беше освободен от длъжността от министъра на транспорта в служебното правителство на Марин Райков Кристиан Кръстев.

За председател на Съвета на директорите на дружеството е избран Велик Занчев.

Владимиров и Занчев познават добре системата на железницата, като под тяхно ръководство, до 2013 г., бяха извършени едни от най-тежките реформи в „Холдинг БДЖ“ ЕАД, които доведоха до намаляване на дълговете на дружеството със 100 млн. лв. Опитът и доказаните резултати са основен мотив за връщането им в управлението на БДЖ посочват от пресцентъра на железниците.

Сред основните задачи пред новото ръководство на БДЖ е задълбочаване на преговорния процес с кредиторите и интензивния диалог със социалните партньори, за да бъде завършена реформата в сектора.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

13.11 2014 в 19:36

Изпълнителния директор и управителите ги сменят. Ама другите директори по надолу само си разменят местата или ако ги махнат след време пак се връщат. Трудно ще се оправи системата.

12.11 2014 в 17:09

Глупости! Пълни глупости!
Задълженията намаляха след преструктурира и предоговаряне на част от лизинговите и дългосрочни задължения. Абе калинки, преди да пишете, то е ясно, че не проверявате, но поне питайте.

Този шматаок им една единствена цел - да довърши приватизацията на товарни превози. Последната апетитна хапка в този мастодонт!
Другата такава в министерството на нчерничкия Москал е държавното предприятие Български пощи.

По делата им ще ги познаете!