Железничари излизат на протест заради спирането на влакове

ОFFNews Последна промяна на 28 декември 2014 в 10:44 3617 5

Служителите на БДЖ ще излязат на протест, ако в началото на следващата година бъдат спрени влакове, съобщава Нова телевизия.

След като субсидията за Българските държани железници беше орязана, изпълнителният директор на "Холдинг БДЖ" ЕАД Владимир Владимиров заяви, че това ще доведе до освобождаването на 15000 работещи в системата, както и до евентуалното спиране на 140 влака.

Малко по-късно от БДЖ обясниха, че от 12 януари ще спрат 50 пътнически влака, движещи се по линии, които почти не носят доход на БДЖ.

След това обаче в интернет беше разпространен списък с над 150 влака, които вероятно ще бъдат спрени през февруари.

Виж още за:
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

28.12 2014 в 20:16

Пазарна икономика, ама друг път. За нея трябват реформи, които нещо не виждам да се правят. Наливат се пари в държавната машина, но при тия течове и ниска ефективност ... Щом досега не направихме необходимите промени, ще продължим още дълго да си кретаме. Абе, зАеби таа работа!

28.12 2014 в 17:43

Ние сме феноменална държава, единствената с рафинерия на загуба, НЕК на загуба,държавни железници на загуба!!!

28.12 2014 в 14:24

Предприятието е потъващо защото упровниците не го ръководят както трябва и позволяват да бъде разграбено разпродадено и ликвидирано коквото може както напровиха със всичките предприятия в България под предтекст че са губещи!

28.12 2014 в 14:21

Предприятието е потъващо защото упровниците не го ръководят както трябва и позволяват за бъде разграбено разпродадено и ликвидирано коквото може както напровиха със всичките предприятия в България по предтекст че са губещи!

28.12 2014 в 13:42

Любопитно ми е, кога най-сетне, държавните предприятия, генериращи огромни загуби, ще спрат да бъдат агенции за социално подпомагане, ще навлязат в ерата на пазарната икономика и ще започнаат да работят съгласно пазарните логики и принципи?

Служителите още преди много години трябваше да се досетят, че се возят на Титаник, но е по-лесно да се надяваш, че някой "ще те оправи", отколкото да се опиташ да потърсиш реализация другаде.