Пуснаха под гаранция собственичката на ротвайлерите, нахапали деца

OFFNews 13 април 2019 в 17:36 2147 1

Съдът пусна под гаранция стопанката на ротвайлерите, които по-рано тази седмица нападнаха три деца и мъж в софийското село Железница.

Съдът сметна, че е налице престъпление, понеже собственичката Полина Шишманова не е положила достатъчно грижи за животните и така е допуснала те да нанесат средна теелсна повреда на пострадалите. Ротвайлерите нахапаха жестоко краката на децата.

Пред съда стопанката твърди, че кучетата са откраднати. Съдът заключи, че кучетата или са пуснати от собсвениците си, или са избягали от дома си, а обвиняемата е била длъжна да предвиди, че животните са агресивни и могат да наранят животни или хора. За обвинителен акт трябва да се съберат още доказателства, а междувременно няма опасност задържаната да се укрие, защото работи, има чисто съдебно минало, няма и противообществени прояви, прие съдът. Затова жената бе пусната под гаранция.

Прокуратура поиска постоянен арест за Шишманова. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

6239

1

Izoblechitel

13.04 2019 в 19:40

Всеки говори за физическото страдание на охапването. Никой не може да си представи дълбоката, може би доживотна травма за тия деца от тия кучета зверове.