Протест пред ВСС срещу Цацаров и в защита на Лозан Панов

OFFNews 21 декември 2015 в 07:54 4648 4

Протест срещу задкулисието в съдебната система ще се проведе днес пред сградата на Висшия съдебен съвет на ул. "Екзарх Йосиф" 12 от 8:30 ч.

Конкретните поводи са два: годишнината от мандата на главния прокурор Сотир Цацаров и заседанието на комисията по етика на ВСС по сигнала на ПланБ срещу Лозан Панов.

"Изключително скандално е, че Висшия съдебен съвет въобще взема под внимание сигнала на организация като ПланБ", пишат инициаторите на протеста във Фейсбук страницата за протеста "Отчетът на Цацаров".

Според тях това изглежда като "саморазправа с неудобните лица в съдебната система, какъвто е Лозан Панов - висшият съдия който дръзна в публична реч да назове конкретните причини за фалита на системата на правораздаване у нас".

Подобни мерки на саморазправа ВСС предприе и срещу председателят на Софийски градски съд Калоян Топалов, който също издигна глас на справедливо негодувание, пишат още те.

"Днес се навършват и 3 г. от началото на мандата на главния прокурор Сотир Цацаров. ВСС би трябвало да разгледа тъкмо неговите действия/бездействия. Цацаров, който явно показа, че активно участва в защита и подкрепа на задкулисието, най-яркият изразител на което е неговото бездействие по най-тревожните теми на нашето общество - КТБ, корупцията по високите етажи на властта, саботирането на реформата в съдебната система", пишат още те.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!