Прокуратурата внесе в съда поправения обвинителен акт по делото 'Дебора'

OFFNews 28 февруари 2024 в 14:28 1096 0

Дебора

Снимка БГНЕС

Дебора Михайлова

Районната прокуратура в Стара Загора внесе обвинителния акт срещу 26-годишния Георги Георгиев, обвиняем за нараняването с макетно ножче на 18-годишната Дебора Михайлова.

Обвиненията срещу Георги са за причиняване на средна телесна повреда, принуда и закана за убийство.

В средата на февруари Пловдивският районен съд върна делото на прокуратурата заради процесуални нарушения, които трябваше да бъдат поправени. Тогава съдът установи, че прокуратурата не е описала как е извършено престъплението и какъв е механизмът на причиняване на уврежданията на Дебора.

Сега от обвинението твърдят, че са изпълнили указанията и че са внесли отново обвинителния акт за ново разглеждане. И уточняват, че е допълнена обстоятелствената част в него.

Георги Георгиев остава в ареста.

А делото попадна в Пловдив, след като съдиите в Стара Загора масово си направиха отвод и трябваше да се намеси Върховният касационен съд, който окончателно го разпредели на Районния съд-Пловдив.

Инцидентът с нарязаната Дебора стана в края на юни м.г., но случаят придоби широк обществен отзвук в края на юли. Сигнал за нападението е бил получен на 26 юни. Ден по-късно обвиняемият е задържан за 24 часа, като тогава той е бил в условията на вече наложено наказание "пробация" за подобно престъпление.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика