Съдът върна делото на нарязаната с макетно ножче Дебора на поправителен

OFFNews 14 февруари 2024 в 17:49 2513 0

Михайлова

Снимка БГНЕС

Дебора Михайлова

Районният съд в Пловдив върна делото на нарязаната с макетно ножче Дебора Михайлова срещу извършителя на престъплението Георги Георгиев на прокуратурата заради процесуални нарушения. Това означава, че държавното обвинение ще трябва да поправи обвинителния акт и да го внесе отново.

Според съда прокуратурата не е описала как е извършено престъплението и какъв е механизмът на причиняване на уврежданията на Дебора.

Съдебният състав е решил гражданският иск на пострадалата Дебора Михайлова за 200 000 лв. да не се разглежда в едно с това наказателно производство. 

Причината делото да се гледа от Районния съд в Пловдив е, че всеки магистрат от Районния съд в Стара Загора си направи отвод.

Към 26-годишния Георги Георгиев са предявени три обвинения. Първото е за това, че на 26 юни м.г. в Стара Загора с особена жестокост, чрез удар с юмрук по главата и нарязване с макетен нож на 18 места по тялото, е причинил на 18-годишната Дебора Михайлова двустепенна средна телесна повреда, която е довела до разстройство на здравето, временно опасно за живота, и обезобразяване на части на тялото. Деянието е извършено по особено мъчителен за пострадалата начин.

Второто обвинение е за това, че на същата дата в апартамент в Стара Загора обвиняемият остригал част от косата ѝ в областта на лявата половина на главата, като преди това я "усмирил" с юмруци.

Третото обвинение е за това, че от началото на април до 25 юни м.г. в Стара Загора и в Казанлък в условията на продължавано престъпление Георги на шест пъти се заканил с убийство на Дебора.

За трите престъпления максималният срок на наказанието е до 10 г. затвор.

По случая бяха изготвени шест експертизи от над 20 вещи лица. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Мистерии в Хераклея Синтика