Прокуратурата разследва умишлен палеж за пожара в Благоевград

OFFNews 11 декември 2021 в 17:37 2201 0

Снимка БТА

Окръжна прокуратура - Благоевград разследва умишлен палеж за вчерашния пожар в жилищна сграда в града, при който загинаха трима души, съобщиха от пресцентъра на прокуратурата.

Пожарът тръгва от апартамент на седмия етаж на бл. 18 в ж. к. "Струмско", обитаван от  възрастен мъж. Според съседи мъжът наскоро е изгубил своята съпруга и е бил неадекватен. Съседите му го молили да излезе, но той останал в дома си. Той е сред загиналите. По първоначални данни на прокуратурата пожарът е предизвикан от него.

От прокуратурата съобщават още, че сигнал за пушек, излизащ от жилище на седмия етаж, е бил подаден в 112 е подаден в 18,39 ч. След което са изпратени екипи на пожарна безопасност.

Вследствие на пожара са починали трима души - на 74 г. на 62 и на 40 години. Под лекарско наблюдение в столичната УМБАЛСМ „Пирогов“ се намират 1-месечните близначета. Състоянието на другите живеещи в блока лица е стабилно.

Към момента вече е извършен оглед на местопроизшествието в присъствието на специалисти. Назначени са комплексна експертиза за установяване причините за възникването на пожара и както и медицински експертизи за причините за смъртта на пострадалите. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!