Три жертви на пожара в жилищен блок в Благоевград

OFFNews 11 декември 2021 в 08:56 2747 0

Снимка БТА архив

Трима души са загинали при снощния пожар в жилищен блок в Благоевград. Шестима души са обгазени. Местопроизшествието продължава да бъде охранявано от полиция и достъпът е ограничен, съобщи бТВ.  

Пожарът тръгна от апартамент на седмия етаж на бл. 18 в ж. к. "Струмско", обитаван от самотноживеещ възрастен мъж. Според съседи мъжът наскоро е изгубил своята съпруга и е бил неадекватен. Съседите му го молили да излезе, но той останал в дома си. Тялото му засега не е открито.

От пресцентъра на полицията в Благоевград потвърдиха за двете жертви - мъж на около 40 години и жена на 62 години. Вероятната причина за смъртта им е задушаване. 

Сред пострадалите са и няколко деца, две от които са близнаци на 38 дни. Те са откарани в лечебно заведение в столицата.

Очаква се днес да дойдат следователи и да направят повторен оглед на местопроизшествието, както и да се прецени състоянието на сградата.
Повечето от живущите в блока са пренощували при свои роднини и близки. Тази, които е нямало къде да останат, бяха настанени в хотел със съдействието на областния управител на Благоевград.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови