Прокуратурата не е съгласна с гаранцията на Ченалова, иска я в ареста

OFFNews 21 април 2015 в 14:34 1814 3

Софийска градска прокуратура (СГП) протестира решението на Софийски градски съд (СГС), с което на обвиняемата съдия Румяна Ченалова, бе определена мярка за неотклонение „Парична гаранция" в размер на 8 000 лева.

Според прокуратурата на съдия Ченалова е трябвало да бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража", заради недобросъвестното поведение, което обвиняемата е демонстрирала. 

В протеста са изложени подробни съображения за неспазването на Наредбата за медицинската експертиза, която предвижда не само установяване на влошено здравословно състояние, но и становище на лекарска комисия, че това състояние е пречка за обвиняемия да се яви пред орган на съдебната власт. Такова становище липсва в представените до момента от обвиняемата и защитниците й медицински документи. Това е наложило разпита на лекарите, които са ги издали. Категоричното им мнение, изразено пред разследващите е, че въпреки констатираното влошаване на здравето на обвиняемата Ченалова, то не е било с такъв характер, че да препятства участието й в насрочените процесуално следствени действия, за които е била уведомена.

Според прокуратурата са налице достатъчно доказателства, че Ченалова е извършила престъпление по служба, а констатираните от СГС данни за корупционно престъпление от страна на обвиняемата са още една причина да й бъде наложена най-тежката мярка за неотклонение.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!
 
X

Поръчаното от СССР Септемврийско въстание. Лекция на проф. Вили Лилков