Ченалова: Чувствам се застрашена, предупредиха ме да се пазя

Аз нямам психиатрично заболяване, аз съм вменяема, каза съдията

OFFNews 19 април 2015 в 18:55 6677 12

Снимка Николай Варадинов / Булфото

Румяна Ченалова.

Не знам дали скоро ще имам възможността да говоря за нещата, които са ми известни. В някаква степен се чувствам застрашена, бях предупредена много скоро, че трябва да се пазя, заяви пред bTV съдия Румяна Ченалова.

Тази седмица срещу нея беше повдигнато обвинение за длъжностни престъпления. Ченалова лежа в ареста на следствието, след като бе обявена за национално издирване.

Всеки обвиняем може да бъде опасен, всеки човек знае определени тайни, всеки човек има определена информация, такава имам и аз, разбира се. Тази информация би застрашила хора, които са извършвали незаконосъобразни действия, каза тя.

Не знам какво да очаквам оттук нататък, дори не мога да предвидя, категорична е Ченалова.

Аз нямам психиатрично заболяване, аз съм вменяема, мога да ръководя постъпките си, не се касае за органично, а за психосоматично заболяване, каза тя.

„Не съм искала подкуп, не ми е предлаган подкуп, не съм получавала подкуп и не познавам тези хора” – така отговори Ченалова на въпроса дали е поискала 690 000 лева подкуп от фирмата „Обединени енергийни търговци”.

Тя каза, че познава Красимир Георгиев (Красьо Черния) от времето, когато е била адвокат:

„Този човек не е притежавал качества, които да накарат мен или някой друг от магистратите да прояви професионалния си инстинкт и да прекрати контактите си с него”.

20 или 30 магистрати бяха наказани, че са разговаряли по телефона с него. Тези хора не бяха реабилитирани. Това беше един голям позор за системата, защото по съмнения за предполагаеми разговори бяха наказани много магистрати. Заради това, че може би определен магистрат е разговарял с лицето Красимир Георгиев във връзка с лобиране в съдебната система. Това е срамно. Същото това лице беше оправдано – не беше доказано да е извършило такива действия. Същото това лице успя да защити името си, имената на магистрати обаче останаха опетнени, заяви Ченалова.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

 
X

Подкастът на OFFNews