Прокуратурата иска постоянен арест за убиеца от Джебел

OFFNews 29 април 2014 в 11:02 5043 8

Мерт Мехмед

Снимка Facebook

18-годишният Мерт уби 24-годишната Джейлян и 7-годишната ѝ дъщеря в Джебел заради 300 лв., с които си купил маратонки и телефон.

Окръжната прокуратура в Кърджали внесе в съда искане за постоянна мярка за задържане под стража за 18-годишния Мерт Мехмед.

Той е обвинен в двойното убийство на 24-годишната Джейлян и 7-годишната ѝ дъщеря в Джебел.

Очаква се магистратите да насрочат заседанието по-късно днес.

Вчера стана ясно, че Окръжната прокуратура в Кърджали ще поиска доживотен затвор за Мерт Мехмед.

Най-вероятно касапницата в апартамента на Джейлян и малката Джейда се е разразила в нощта срещу 21 април. Това ще докаже съдебно-медицинската експертиза, по която работят двама пловдивски съдебни лекари и един от Кърджали. Очаква се заключенията да бъдат готови до 5 дни. Назначена е и съдебно-психиатрична експертиза на младежа.

След като умъртвил жертвите си, Мерт откраднал от дома им сума от около 250-300 лева. Прибрал се у дома и хвърлил кървавите си анцузи в коша за пране. След това веднага сменил сим-картата, а в компанията на майка си е напазарувал с откраднатите пари нов мобилен телефон и маратонки.

18-годишният Мерт е откраднал от жертвата 250-300 лв. и с тях си купил маратонки и мобилен телефон. 

По думите на окръжния прокурор на Кърджали Светлозар Лазаров най-важната улика - окървавената брадва - била намерена от криминалистите в жилището на ученика, скрита зад гардероб.

По-късно Мерт Мехмед направил пълни самопризнания пред съдия, като казал, че е извършил престъплението с цел грабеж. Ученикът посочил, че е изпрал кървавите дрехи, с които е бил облечен. При задържането му освен характерните охлузвания, причинени от прескачането на балкона, полицаите се натъкнали и на пакет марихуана.

Окръжният прокурор на Кърджали уточни, че дали Мерт е бил дрогиран в момента на извършване на престъплението ще докажат експертизите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови