Пратиха в ареста агресора от магистрала „Тракия”

OFFNews - Бургас 09 август 2016 в 15:02 6306 1

Снимка OFFNews

Ангел Радичев (в средата)

Постоянна мярка „задържане под стража” наложи Окръжният съд в Бургас за Ангел Радичев, обвинен в хулиганство на АМ „Тракия”.

Магистратите взеха това решение, след като районната прокуратура в Карнобат протестира решението на местния съд, който определи „домашен арест” за Ангел миналата седмица.

Според прокурора по делото, деянията на Радичев, който нападна и заплаши с побой шофьор на автобус, показват, че той е човек – „незачитащ правовия ред и грубо погазващ го”. С действията, които е извършил – спрял пред автобуса на магистралата и се нахвърлил с обиди и закани над водача, е застрашил живота на всички 48 пътници, но и на останалите участници в движението. Освен това, мотивира се прокурорът, нямало гаранции, че той ще спазва домашния си арест, след като не се чувствал обвързан с „правопорядъка” в държавата. Въпреки че не е осъждан, Ангел Радичев има няколко криминални ресгистрации, три от които, за хулиганство. Прокурорът добави, че заради зачестилите случаи на агресия по пътя, трябвало да се покаже, че подобно поведение няма да се толерира и поиска постоянна мярка за обвиняемия. 

По делото са разпитани няколко свидетели, сред които и шофьорът на автобуса. Техните показания, както и обясненията на самия Радичев, водят до обосновано предположение, че той е извършил престъплението.
Според адвоката му, самият факт, че неговият клиент спазва мярката си „домашен арест” и се явява пред съда, е показателен, че не е нужна по-строга.

Въпреки това, Окръжният съд му наложи „задържане под стража”, като определението на магистратите е окончателно. 

Ангел Радичев сподели и пред журналистите, и пред магистратите, че съжалява за стореното, но след решението на съда, обвини репортерите, че те са виновни за решението на окръжната инстанция. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови