Пуснаха хулигана от „Тракия“ под домашен арест след апокрифно заседание на съда (обновена)

Последна промяна на 05 август 2016 в 10:34 4684 10

Ангел Радичев, който е обвинен в хулиганство, след като нападна с обиди шофьор на автобус, е пуснат под домашен арест от Районния съд в Карнобат.

Изненадващо, въпреки че мярката за задържане (72 ч.) още не бе изтекла, магистратите в града са насрочили делото за 18 ч. вчера. За това не бяха уведомени медиите, макар че има голям обществен интерес за процеса. Информация за насрочване на делото няма и на страницата на Районния съд в Карнобат. Часът на мярката за неотклонение е определен малко след като от местната прокуратура са внесли искане за постоянна такава.

Няколко криминални регистрации, три от които са за хулиганство, има посочени в справката за Радичев. Въпреки това, той не е осъждан и се води в чисто съдебно минало. Освен това е с постоянна работа и адрес и престъплението за което е обвинен, не е тежко умишлно. С тези мотиви, Районният съд в Карнобат не е уважил искането на прокуратурата за постоянно задържане и е пуснал под домашен арест Радичев.

В мотивите си за мярката за неотклонение, магистратите определят Радичев като „личност със занижен самоконтрол и склонен да разрешава възникналите житейски ситуации по начин незачитащ обществения ред и правата на останалите граждани“.

31 – годишният Ангел Радичев е обвинен в хулиганство, след като на 2 август нападна шофьор на автобус на АМ „Тракия“, в района на Карнобат. След отнето предимство, мускулестият Ангел спира автомобила си и се нахвърля с обиди и закани към водачът на другото превозно средство и го заплашва, че ще го причака с 10 души в Бургас, за да го „убие от бой“. Нанася и няколко удара по автобуса, а цялата случка е заснета от пътници. За подобно престъпление законът предвижда затвор до 2г., пробация, както и обществено порицание.

По информация на Нова телевизия, Ангел Радичев е с 50 нарушения на пътя, 10 от които за превишаване на скоростта, три пъти е отнемано свидетелството му за управление на МПС.

Ако прокуратурата обжалва, делото ще се гледа на 9 август, в Окръжният съд в Бургас.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1214

10

Човек

05.08 2016 в 20:52

Страхотна комбинация от страхливи и продажни душици са всички в съдебната ни система. Как се събрахте толкова бързо да го пуснете от ареста, а не да го осъдите направо по бърза процедура. Мишки с мишки гнусни.

827

9

Victor Dachev

05.08 2016 в 13:47

... все по чевръсти... Даже НД Русофили и "Б"НО Шипка не свариха да организират чутовен протест с бившите на петното за незапавно освобождаване на "новия Левски".

1284

8

ДидоВъТъ

05.08 2016 в 13:15

Тоа образ като го дадоха на излизане от ареста е точно като ходеща кофа на клечки.От мно'ото акъл и зобене забравил да помпа и за крака.Смешна,та чак жалка картинка.

1347

7

ЗахариЯт

05.08 2016 в 13:02

Мисля, че е крайно време да се разпуснат затворите, след като така или иначе ще ги пращат по домовете.
Следваща логична стъпка е от съда да им организират и доставки по домовете - пица, кока, проститутки. Съдебна реформа, с други думи.

4009

6

случайно прочетох

05.08 2016 в 12:31

И в този случай ме интересува името на съдията, снимка и адрес!
Няма как 100% да са продажни съдиите.Все има 5-10% честни и трябва да се знае кой какъв е.

-98

4

Мариян

05.08 2016 в 11:52

Пак ли домашен арест бе!? Време е и тази измет да се укрие и повече никой да не го види... Българският съд трябва изцяло да бъде закрит и на негово място да действат съответните институции от Брюксел. Защото българския съд е сигурно системата с най-корумпирани и абсурдни спрямо трезвия разум решения - хипер прогнила клика, която няма място в живота, докато не се напълно прочисти манталитета ни, пък ако ще поколения да трябва да минат.

-53

2

Мойри

05.08 2016 в 11:23

С толкова условни присъди няма свободен човек на Запад.