Постоянен арест за шофьора, убил дете в Панагюрище

OFFNews 17 април 2015 в 18:51 1553 0

Шофьорът, който прегази 6-годишно момче на велосипед в Панагюрище, остава за постоянно в ареста, реши днес Окръжният съд в Пазарджик.

44-годишният Цветан Пъков е обвинен за нарушаване на правилата за движение и причиняване на смърт по непредпазливост.

Съдът остави в ареста Цветан Пъков с мотива, че той може да извърши ново престъпление. Съдията припомни още, че Пъков многократно е бил наказван за едно и също нарушение, а именно - шофиране с превишена скорост. Последната катастрофа е последица от повтарянето на едно и също нарушение, бяха доводите на съдията.

Ако бъде признат за виновен, Пъков може да получи присъда между 2 и 6 години затвор.

Пред съда самият Цветан Пъков не е казал, че съжалява. Оправданието му е било, че е професионален шофьор от 26 години и че няма как за толкова време да не е нарушил правилата.

Семейството на 6-годишния Петьо от своя страна очаква справедливост. „Най-милото да ни вземат... Утеха е, че ни подкрепят. Надявам се съдът да е максимално справедлив”, каза пред bTV чичото на Петьо Велко Гевечанов.

В шофьорското досие на Пъков инциденти с тежко пострадали няма, показва справка. Според прокуратурата това означава, че най-вероятно всички пострадали при инциденти с негово участние са били окачествени от дознателите като пострадали с леки телесни повреди и така срещу него не са откривани досъдебни производства.

По заповед на министър Румяна Бъчварова започна проверка за неправомерни действия на служители на МВР, свързани с осуетяването на административно-наказателна и наказателна отговорност на водача, прегазил на 14 април 6-годишното момче в Панагюрище.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови