Quantcast

Полфрийман излезе от Бусманци, но без паспорт, защото не може да напуска България

OFFNews Последна промяна на 15 октомври 2019 в 18:23 3040 1

Джок Полфийман излиза от центъра за временно настаняване в Бусманци днес. Той ще трябва да се подписва всяка седмица в районно управление в София. 

Това съобщи шефът на Дирекция "Миграция" Николай Николов. Той обясни, че МВР вчера е разбрало, че Полфрийман е получил паспорта си. Поискано му е да го предаде доброволно. Той обаче отказал, затова му го отнели.

Тъй като австралиецът е осъден на 20 г. за убийство, но пуснат предсрочно, има забрана да напуска България, процедурата по експулсирането му е спряна.

Паспортът ще му бъде върнат, след като излезе решението ВКС за предсрочното му освобождаване. 

Полфрийман: Няма да опитвам да напускам страната

Тази вечер Джок Полфрийман заяви пред журналисти, че няма да напуска страната, докато от Дирекция "Миграция" не му кажат, че може.

"Не се страхувам за живота си, защото имам голямо доверие на българския народ", каза той и допълни, че ще се настани при свои приятели.

По думите му, ако може законно да напусне страната, той ще се върне в Австралия, но след това ще дойде пак в България, за да ръководи Българското затворническо сдружение, на което е председател, и да открие негов офис в София.

Чрез сдружението щял да помага на семействата и близките на затворниците от цялата страна.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

3281

1

Чалгомраззз

15.10 2019 в 21:12

Зарвор за убиеца, да излежи цялата присъда!Това че си антифашист не ти дава право да колиш всеки който нещо не ти харесва!АФА са изключително агресивно и нетолерантно движение.навсякъде им се привиждат нацисти...винги налитат да пребиват с бухалки,боксове,да ръгат с ножове...Затвор!!!