Оставиха в ареста заподозрените за кражбата на банкомат на бул. 'Рожен' в София

OFFNews 22 март 2018 в 14:09 10890 1

Трима от обвиняемите за взривения банкомат на бул. „Рожен“ в столицата остават в ареста

Днес Софийския апелативен съд отхвърли окончателно жалбата на обвиняемите И. Янински, Р. Цветков, Ю. Цанев за изменение на мерките им за неотклонение от „Задържане под стража“ в по-леки и определи парична гаранция в размер на 5000 лева за четвъртия обвиняем по делото - Пл. Попов .

Те са били привлечени към наказателна отговорност за извършените от тях престъпления, а именно унищожаване и отнемане на чужди вещи.

На 02.03.2018 година те взривили банкомат на Райфайзен Банк, намиращ се на бул. „Рожен“ в гр. София и откраднали парите в него. После са се опитали да се укрият от полицията, като не се подчинили на разпореждане за спиране на автомобила.

Съдът е приел доводите на прокурора, че на този ранен етап от разследването се смята, че обвиняемите са отговорни за престъплението, като двете престъпления са тежки и са извършени в съучастие, след предварителна уговорка и при разпределение на ролите, което предопределя тяхната обществена опасност.

Четиримата обвиняеми са многократно осъждани, като Попов е реабилитиран по право, Ценев е обявен от Интерпол за международно издирване през 2013 г.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови