Обвинената за убийството на Виолета Донева пред съда: Не ми пука!

OFFNews 14 март 2023 в 15:24 3529 1

арест

Снимка Архив

Момичето остава за постоянно в ареста.

Ивет Стайкова - обвинена за убийството на прочутата си баба актрисата Виолета Донева през октомври 2022 г., остава в ареста, защото има опасност да извърши друго престъпление, ако е на свобода, или да се укрие.

Освен това има данни, че момичето често сменя адресите си.

Адвокатът на подсъдимата поиска от съда по-лека мярка за неотклонение, тъй като е неосъждана. Липсват и следи по оръжието от нея и няма преки доказателства за престъплението.

Пред съда Ивет заяви: "Не ми пука", когато й бе дадено право на последна дума.

През ноември 2022 г. тричленен състав на Апелативен съд - София потвърди определението на Софийския градски съд, с което бе наложена мярка "задържане под стража" на Ивет Стайкова.

Тогава магистратите приеха - има обосновано предположение, че Ивет е извършила престъплението, в което е обвинена.

19-годишното момиче е привлечено като обвиняемо за това, че от 19:30 ч. на 19 октомври до 05:14 ч. на октомври 2022 г. в София умишлено е убило Донева чрез нанасяне на множество прободно-порезни наранявания с нож по главата, шията и гръдния кош, довели до остра кръвозагуба. Убийството е извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост.

На 27 октомври стана ясно, че актрисата е намерена мъртва в дома си. Бившата съпруга на режисьора Людмил Стайков е била открита след сигнал. Вратата е била разбита от полицията.

От 14-годишна Ивет Стайкова има зависимост към наркотиците и поне четири пъти е лежала в психиатрични клиники.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови