Намалиха присъдата на един от „Наглите“

ОFFNews 01 юли 2014 в 19:33 1962 0

Снимка Архив

Свидетелски показания по делото „Наглите“ смекчиха с 5 години присъдата на Любомир Димитров – Гребеца, който е един от замесените в престъпната групировка за отвличания. Това стана ясно от решението на Върховния касационен съд.

Така наказанието на Димитров от 15 години затвор, издадено от апелативния съд, беше намалено на 10 години.

Присъдите на останалите обвиняеми в престъпната схема „Наглите“ остават непроменени. Ивайло Ефтимов, Прокопи Прокопиев и Даниел Димитров - Релето ще излежават присъди от по 18 г. затвор, а братята Радослав и Митко Лебешковски са осъдени съответно на 1 година условно с три години изпитателен срок и 2 години затвор и 4 години изпитателен срок. Последните двама обаче са обвинени само за притежание на незаконно преработени в бойни газови пистолети.

Под прозвището „Наглите“ стои организирана група за отвличания, която бе „разбита“ в поредица от две спецоперации на МВР през декември 2009 г. Престъпната групировка стана известна с отвличанията на близки и роднини на знакови бизнесмени, за които се искаха откупи в размер на стотици хиляди левове.

При първата акция бяха арестувани заподозрените Ивайло Ефтимов - Йожи, Прокопи Прокопиев - Културиста, Антон Петров - Хамстера, Любомир Димитров - Гребеца и Даниел Димитров - Релето. Втората спецакция доведе до ареста на Павел Петков - Павката, Кирил Кирилов и братята Радослав и Димитър Лебешковски.

Антон Петров беше освободен поради липса на уличаващи доказателства.

Повдигнати са общо 13 обвинения срещу „Наглите“ - 11 за отвличане, едно за опит за отвличане и обвинение за създаване на организирана престъпна група.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови