ВКС се произнася до месец окончателно по делото "Наглите"

OFFNews Последна промяна на 24 март 2014 в 14:18 1567 0

До месец се чака решението на Върховния касационен съд по мегаделото "Наглите", съобщава БНР.

Пред последната съдебна инстанция днес застанаха петима от осемте подсъдими за поредицата отвличания през периода 2007 - 2009 година.

Софийският градски, а след това и Софийският апелативен съд, постановиха четири осъдителни и четири оправдателни присъди. От последната съдебна инстанция осъдените поискаха да бъдат оправдани, а прокуратурата - затвор за всички от групата за отвличания.

Върховният касационен съд може да потвърди присъдите на групата на "Наглите", но може и да върне делото за ново разглеждане, ако открие допуснати съществени процесуални нарушения.

Половината от участниците в бандата бяха признати за виновни за 11 отвличания и един опит за отвличане. За всяко от престъпленията подсъдимите получиха отделна присъда, като общото им наказание достигна 444 години лишаване от свобода.

Според решението на съда Прокопи Прокопиев, Ивайло Евтимов и Даниел Димитров, ще лежат в затвора по 18 години, а Любомир Димитров - 15. Те ще трябва да платят на жертвите си обезщетение в размер на 915 хил. лв. Трима от обвиняемите поискаха да се запознаят допълнително с материалите по делото.

Най-важното
Всички новини