Надзирателите в затворите излизат на протест в деня на професионалния си празник

OFFNews Последна промяна на 28 януари 2018 в 14:39 11864 0

Надзирателите в затворите излизат на протест в деня на професионалния си празник

За пореден път служителите на затвори и арести в България ще излязат на протест с искане за подобряване на заплащането и по-добри условия на труд, съобщиха от пресцентъра на Синдикат на служителите в затворите в България.

Надзирателите ще протестират в деня на професионалния си празник – 29 януари.

Работещите в затворите и арестите заедно с охраняващите съдебните сгради и магистратите в България ще протестират за пореден път със събрания на открито в защита на своите искания пред сградите на затворите в цялата страна.

Надзирателите настояват и за увеличаване на щатната численост и мерки за защита от страна на държавата в случаите на посегателство над тях.

В София протестът ще започне в 7.30 часа пред входа на Софийски районен съд и ще продължи от 9.30 часа пред сградата на Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" при Министерството на правосъдието на бул. "Ген. Н. Столетов" 21.

Протести ще има и в затворите във: Варна - 12.00 часа; Бургас - 12.00 часа; Пловдив - 9.00 часа; Ловеч - 8.00 часа; Сливен - 10.30 часа; Пазарджик - 9.00 часа; Стара Загора - 9.00 часа; Бобов дол - 9.30 часа; Враца - 9.00 часа; Белене - 12.00 часа; Бойчиновци - 8.30 часа.

Сред протестиращите ще бъдат и служителките от женския затвор в Сливен. На 15 ноември миналата година те сложиха трикольорни ленти в знак на протест, като така подкрепиха исканията на синдиката за двайсетпроцентно увеличение на работните заплати, както и придружаващите допълнителни плащания с постоянен характер и други възнаграждения и плащания за персонала, равностойни на служителите на МВР.

Протестната кампания ще продължи по време на българското председателство на Съвета на ЕС под надслов „Европа и за нас“.

Следващото мероприятие ще се проведе на 31 януари пред Съдебната палата в София и съдилищата в големите областни градове.

В зависимост от поведението на институциите, акцията на Сдружение „Синдикат на служителите в затворите в България“ ще продължи и в следващите месеци с флашмоб изпълнения и протести на различни места в София в т.ч. и по време на посещенията на министрите на правосъдието от Европейския съюз.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови