МВР опроверга прокуратурата, ще внесе отново искането за привличане на Борисов като обвиняем

Мая Младенова 19 март 2022 в 17:12 10179 2

МВР опроверга прокуратурата, която по-рано днес го обвини, че не е представила постановления за привличане като обвиняеми на арестуваните в четвъртък срещу петък Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Вътрешното министерство отново ще входира искането за привличане на бившия премиер като обвиняем.

"Във връзка с разпространените от прокуратурата описи по досъдебното производство, по което три лица бяха задържани за 24 часа в Седмо РУ-СДВР, уточняваме, че от публикацията липсва придружителното писмо, с което те са били официално изпратени от ГДНП в СГП:, твърдят от вътрешното ведомство в уточнение, изпратени днес следобед до  редакцията на OFFNews.

Оттам допълват, че в придружителното писмо е посочено, че освен материалите по досъдебното производство по чл. 161 ал. 2 от НПК, са изпратени и материали по чл. 219 ал. 1 от НПК, който гласи:

Чл. 219. (1) Когато се съберат достатъчно доказателства за виновността на определено лице в извършване на престъпление от общ характер и не са налице някои от основанията за прекратяване на наказателното производство, разследващият орган докладва на прокурора и привлича лицето като обвиняем със съставяне на съответно постановление.

"Това е причината проектите на постановленията по чл. 219 ал. 1 да не фигурират в описите, разпространени от прокуратурата, тъй като те са описани в придружителното писмо. 

За улесняване на прокуратурата, въпросните постановления ще бъдат входирани отново сутринта в понеделник, 21 март 2022 г.", съобщават от МВР.

По-рано днес прокуратурата обвини в лъжа вътрешния министър Бойко Рашков заради вчерашното му твърдение, че в преписката по разследването са включени и постановления за привличане като обвиняеми Бойко Борисов, Владислав Горанов и Севделина Арнаудова. Прокуратурата публикува снимки от съдържанието на официалните описи на постъпилите от ГД "Национална полиция" в Софийска градска прокуратура четири тома с материали по досъдебно производство спрямо Борисов, Горанов и Арнаудова. На публикуваните снимки липсват постановления срещу тях.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

5827

4

pisnamiotmutri

19.03 2022 в 21:46

Добре де - имате журналисти идете попитайте прокуратурата защо излъга толкова пъти за 3 дни? Те ако така работят направо да ги закриват