Мъжът, убил 32-годишен заради заря в София, е пуснат под домашен арест

Денис Ал Газзи бил в изпитателен срок за разпространение на наркотици, когато убил Илиян Илиев

OFFNews 12 януари 2023 в 13:00 3272 2

Съдебната палата

Снимка БГНЕС/Надежда Пеева

Съдебна палата

Софийският апелативен съд пусна с електронна гривна и под домашен арест Денис Мустафа Ал Газзи, обвинен за убийството в столичния квартал "Люлин" заради фойерверки.

"Налице са данни за безразсъдно и безконтролно ваше поведение", казаха магистратите, цитирани от "24 часа". Заради публичността на делото "Ал Газзи ще бъде следен под лупа".

На 9 януари 2022 г. жертвата Илиян Илиев и приятелите му празнували раждането на дете и пуснали заря. Ал Газзи се ядосал и слязъл. След спречкване обвиняемият намушкал Илиев. Мъжът починал в линейката. По време на изслушването на свидетели стана ясно, че преди да намушка Илиев, Ал Газзи е знаел, че зарята е свършила.

Софийският апелативен съд призна, че има данни Ал Газзи да е извършител, но го пусна с електронна гривна, защото минала година от убийството. При убийството е бил в изпитателния срок на условна присъда за разпространение на наркотици. 

Приятели на жертвата организират протест пред дома на обвиняемия, а на 9 януари, когато се навърши година от убийството на Илиев, пуснаха заря пред блока, където беше убит. 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!