Мъж получи 24 години за убийството на майка си

OFFNews 12 февруари 2014 в 14:56 1571 0

Мъж получи 24 години за убийството на майка си

Пловдивският окръжен съд осъди мъж на 24 години лишаване от свобода при стог режим за убийството на майка си, съобщиха от пресцентъра на съда.

Диян Петров беше признат за виновен в това, че на 8 октомври 2013 година в Сопот умишлено убил майка си 71-годишната си майка Иванка Нешева. Диян пребил от бой трудноподвижната жена, защото се ядосал, че е разляла вода.

От години той живеел с майка си, която била болна и се придвижвала с проходилка. Диян обаче често се напивал, което го правило агресивен. Съседи от блока разказват, че често чували мъжа да ругае и крещи по майка си, но избягвали да се намесват, защото той проявявал агресия и срещу тях. 

В деня на убийството Диян се прибрал пиян вкъщи, като още с влизането започнал да блъска вратите след себе си. Той се разкрещял на майка си и започнал да ѝ нанася удари в областта на главата и гръдния кош, като я пребил до смърт.

След като се уверил, че майка му е мъртва, Петров се опитал да прикрие престъплението, като я съблякъл и положил тялото ѝ върху леглото, завил тялото с одеяло и избърсал кръвта от лицето ѝ. Около 21.00 часа излязъл от жилището с намерението да разпространи версията, че майка му е починала, а той я намерил паднала на пода и я вдигнал на леглото. Опитал се да намери природената си сестра и помолил техен познат да ѝ съобщи, че намерил майка си починала. Сестра му повикала съседи, сигнализирали полицията и отишли в апартамента, където констатирали множество следи от насилие. Диян Петров бил задържан и откаран в РПУ – Карлово.

Делото премине по реда на съкратеното съдебно производство, защото мъжът признал изцяло вината си. 

Присъдата подлежи на обжалване и протест в 15 дневен срок пред Апелативен съд-Пловдив.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!