Мъж държал под ключ пет дни 16-годишно момиче във Враца

OFFNews 29 април 2022 в 14:16 1745 0

Снимка pixabay

31-годишен мъж отива на съд за това, че е държал заключено 16-годишно момиче пет дни във Враца, съобщиха от Апелативната прокуратура в София.

През декември 2020 г. момичето се запознало в социална мрежа с Й.И. Ученичката имала проблемно детство, на ранна възраст постъпила в институция за деца, лишени от родителски грижи. До завършване на средното си образование била настанена в преходно жилище във Враца.

31-годишният работел в охранителна фирма и живеел в таванско помещение. Двамата започнали да се виждат, като първоначално помежду им имало разбирателство, пишат от прокуратурата. 

Впоследствие обаче мъжът започнал да употребява алкохол и да се държи грубо с непълнолетна, като използвал и физическа агресия.

Намеренията му за съвместно живеене изплашили ученичката и тя разказала за притесненията си на директора на преходното жилище. Пред него 16-годишната обясни, че се страхува от Й.И. и помолила за съдействие да прекрати отношенията си с него. Показала и изпратените от мъжа заплашителни съобщения.

На 18 февруари 2021 г. двамата отново се срещнали, като посетили техен познат, след което И.Й. не й позволил да се прибере в жилището си. Държал се грубо с нея, карал й се, счупил телефона й.

Установявайки отсъствието на ученичката, директорът на преходното жилище подал сигнал в полицията, а 16-годишната била обявена за общодържавно издирване.

През следващите пет дни обвиняемият не разрешил на момичето да си тръгне. По време на излизанията им навън я държал за ръка, за да не избяга. Заключвал я против волята й, когато излизал да купи алкохол и храна.

Момичето успяло да се свърже с директора и да каже къде е, след като мъжът излязъл и си забравил телефона.  Й.И. е привлечен към наказателна отговорност за противозаконно лишаване от свобода на непълнолетното лице.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

Няма коментари към тази новина !

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки